Ўзбекистон Республикаси Вазирлар Маҳкамасининг йил якунлари бўйича 2017 йил 14 январда ўтказилган 1-сонли йиғилиш баёнининг 53-банди ижросини таъминлаш мақсадида, Республика меъёрий ҳужжатлар Давлат фондида озиқ-овқат маҳсулотларига мавжуд меъёрий ҳужжатлар таҳлили ўтказилди.

Натижада, колбаса маҳсулотларига тааллуқли бўлган 15 дона (TSh) техникавий шартлар ва 11 дона (Ts) ташкилотнинг стандартлари ҳозирда амалдалиги (меъёрий ҳужжатлар рўйхати илова этилади) аниқланди.

Шуни айтиш жоизки, колбаса маҳсулоти учун 2016 йил 1 январдан Ўзбекистон Республикасининг Давлат стандартлари O’zDSt 2985:2015 «Изделия колбасные полукопченые с добавлением кожи куриной или индюшиной. Технические условия» ва O’zDSt 2986:2015 «Изделия колбасные вареные, сосиски и сардельки с добавлением кожи куриной или индюшиной. Технические условия» жорий этилган.

Шунингдек, 2015 йил 18 декабрдан O’zDSt 3036:2014 «Чакка. Технические условия» жорий этилган бўлиб, сузмага 6 дона (Ts) ташкилотнинг стандартлари амалдалиги аниқланди.

Юқоридагилардан келиб чиққан холда “Ўзстандарт” агентлиги ҳукумат топшириғи ижросини таъминлаш ва колбаса маҳсулотлари учун ягона талабларни белгилаш мақсадида, Ўзбекистон Республикаси Давлат реестрига киритилган меъёрий ҳужжатингизни 2018 йилнинг 1 январидан бекор қилиш бўйича қарор қилишини маълум қилади.

Стандартларни бекор қилиш бўйича таклиф ва эътирозларингизни бир ой муддат ичида “Ўзстандарт” агентлигига ёзма шаклда ёки агентлик Бош директорининг витурал қабулхонасига мурожаат қилишингиз мумкин.  

67.120.10 Мясо и мясные продукты

Действующие ГОСТ, O’z DSt 

TSh 64-22737244-02:2011

Колбасы вареные, сосиски и сардельки с добавлением кожи куриной или индюшиной

O’zDSt 2986:2015 «Изделия колбасные вареные, сосиски и сардельки с добавлением кожи куриной или индюшиной. Технические условия» (Срок введения 1.01.2016 года)

TSh 64-22746533-01:2011

Колбасы вареные, сосиски и сардельки с добавлением куриной или индюшиной кожи

O’zDSt 2986:2015 «Изделия колбасные вареные, сосиски и сардельки с добавлением кожи куриной или индюшиной. Технические условия» (Срок введения 1.01.2016 года)

TSh 64-22746533-02:2011

Колбасы полукопченые с добавлением кожи куриной или индюшиной

O’zDSt 2985:2015 «Изделия колбасные полукопченые с добавлением кожи куриной или индюшиной. Технические условия» (Срок введения 1.01.2016 года)

TSh 64-23501288-01:2011

Колбасы вареные, сосиски и сардельки с добавлением кожи куриной

O’zDSt 2986:2015 «Изделия колбасные вареные, сосиски и сардельки с добавлением кожи куриной или индюшиной. Технические условия» (Срок введения 1.01.2016 года)

TSh 64-23501288-02:2011

Колбасы полукопченые с добавлением кожи куриной

O’zDSt 2985:2015 «Изделия колбасные полукопченые с добавлением кожи куриной или индюшиной. Технические условия» (Срок введения 1.01.2016 года)

TSh 64-23898328-01:2012

Полукопченые колбасы с добавлением кожи куриной или индюшиной.

O’zDSt 2985:2015 «Изделия колбасные полукопченые с добавлением кожи куриной или индюшиной. Технические условия» (Срок введения 1.01.2016 года)

TSh 64-23898328-02:2012

Колбасы вареные, сосиски и сардельки с добавлением кожи куриной или индюшиной

O’zDSt 2986:2015 «Изделия колбасные вареные, сосиски и сардельки с добавлением кожи куриной или индюшиной. Технические условия» (Срок введения 1.01.2016 года)

TSh 64-23452503-001:2012

Колбасы вареные, сосиски и сардельки с добавлением кожи куриной

O’zDSt 2986:2015 «Изделия колбасные вареные, сосиски и сардельки с добавлением кожи куриной или индюшиной. Технические условия» (Срок введения 1.01.2016 года)

TSh 64-22199321-01:2012

Колбасы вареные, сосиски и сардельки с использованием кожи куриной или индюшиной

O’zDSt 2986:2015 «Изделия колбасные вареные, сосиски и сардельки с добавлением кожи куриной или индюшиной. Технические условия» (Срок введения 1.01.2016 года)

TSh 64-22199321-02:2012

Колбасы полукопченые с использованием кожи куриной или индюшиной

O’zDSt 2985:2015 «Изделия колбасные полукопченые с добавлением кожи куриной или индюшиной. Технические условия» (Срок введения 1.01.2016 года)

TSh 64-22321638-01:2012

Полукопченые колбасы с добавлением кожи куриной или индюшиной

O’zDSt 2985:2015 «Изделия колбасные полукопченые с добавлением кожи куриной или индюшиной. Технические условия» (Срок введения 1.01.2016 года)

TSh 64-22443264-01:2012

Полукопченые колбасы с добавлением кожи куриной или индюшиной «NISHON BAXT»

O’zDSt 2985:2015 «Изделия колбасные полукопченые с добавлением кожи куриной или индюшиной. Технические условия» (Срок введения 1.01.2016 года)

TSh 64-22443264-02:2012

Колбасы вареные, сосиски и сардельки с добавлением кожи куриной или индюшиной «NISHON BAXT»

O’zDSt 2986:2015 «Изделия колбасные вареные, сосиски и сардельки с добавлением кожи куриной или индюшиной. Технические условия» (Срок введения 1.01.2016 года)

TSh 64-22706143-01:2012

Колбасы полукопченые с добавлением кожи куриной или говяжьего жира

O’zDSt 2985:2015 «Изделия колбасные полукопченые с добавлением кожи куриной или индюшиной. Технические условия» (Срок введения 1.01.2016 года)

TSh 64-22706143-02:2012

Колбасы вареные, сосиски и сардельки с добавлением кожи куриной или говяжьего жира

O’zDSt 2986:2015 «Изделия колбасные вареные, сосиски и сардельки с добавлением кожи куриной или индюшиной. Технические условия» (Срок введения 1.01.2016 года)

Ts 23838929-01:2013

Колбасы вареные, сосиски и сардельки с добавлением кожи куриной или индюшиной. ТУ

O’zDSt 2986:2015 «Изделия колбасные вареные, сосиски и сардельки с добавлением кожи куриной или индюшиной. Технические условия» (Срок введения 1.01.2016 года)

Ts 23838929-02:2013          

Полукопченные колбасы с добавлением кожи куриной и индюшиной. ТУ

O’zDSt 2985:2015 «Изделия колбасные полукопченые с добавлением кожи куриной или индюшиной. Технические условия» (Срок введения 1.01.2016 года)

Ts 23276124-01:2014

Колбасы вареные, сосиски и сардельки «Kozimjon Renting» с добавлением куриной или индюшиной кожи.  ТУ

O’zDSt 2986:2015 «Изделия колбасные вареные, сосиски и сардельки с добавлением кожи куриной или индюшиной. Технические условия» (Срок введения 1.01.2016 года)

Ts 23276124-02:2014

Колбасы полукопченые «Kozimjon Renting» с добавлением куриной или индюшиной кожи.  ТУ

O’zDSt 2985:2015 «Изделия колбасные полукопченые с добавлением кожи куриной или индюшиной. Технические условия» (Срок введения 1.01.2016 года)

Ts 23430401-01:2014

Колбасы полукопчённые с добавлением куриной или индющиной кожи. ТУ

O’zDSt 2985:2015 «Изделия колбасные полукопченые с добавлением кожи куриной или индюшиной. Технические условия» (Срок введения 1.01.2016 года)

Ts 25057521-01:2014

Колбасы вареные, сосиски и сардельки   «SALARMEATPRODUCT» с добавлением кожи куриной или индющиной. ТУ

O’zDSt 2986:2015 «Изделия колбасные вареные, сосиски и сардельки с добавлением кожи куриной или индюшиной. Технические условия» (Срок введения 1.01.2016 года)

Ts 25057521-02:2014

Колбасы полукапченные «SALARMEATPRODUCT» с добавлением куриной или индющиной кожи. ТУ                          

O’zDSt 2985:2015 «Изделия колбасные полукопченые с добавлением кожи куриной или индюшиной. Технические условия» (Срок введения 1.01.2016 года)                                                                                                                                             

Ts 25450856-02:2015

Колбасы полукопченые с добавлением кожи куриной или индюшиной. ТУ

O’zDSt 2985:2015 «Изделия колбасные полукопченые с добавлением кожи куриной или индюшиной. Технические условия» (Срок введения 1.01.2016 года)

Ts 25450856-03:2015

Колбасы вареные, сосиски и сардельки с добавлением кожи куриной или индюшиной. ТУ

O’zDSt 2986:2015 «Изделия колбасные вареные, сосиски и сардельки с добавлением кожи куриной или индюшиной. Технические условия» (Срок введения 1.01.2016 года)

Ts 19193177-01:2014

Колбасы сырокопченые «Стандарт качества». ТУ

ГОСТ 16131-86 Колбасы сырокопченые. Технические условия

Ts 22321638-01:2014

Колбасы сырокопченые. ТУ

ГОСТ 16131-86 Колбасы сырокопченые. Технические условия

 

67.100.10 Молоко и продукты из переработанного молока

Действующие ГОСТ, O’z DSt 

TSh 64-21501290-01:2012

Айран кисломолочный напиток

 

O’z DSt 3106:2016 Айран.   Технические условия (Срок введения 22.09.2016 года)

TSh 81-16305865-03:2010

Айран «BIO+»

TSh 64-17763995-005:2013

Кисломолочный напиток «АЙРАН-ТАН»

Ts 22705296-02:2014

Сузьма. Технические условия

 

 

 

O’z DSt 3036:2014 Чакка.   Технические условия (Срок введения 18.12.2015 года)

 

Ts 23503206-01:2014

Сюзьма «Orom».  Технические условия.

Ts 23895318-01:2014

Сюзьма. Технические условия

Ts 24199911-01:2014

Сузма «CLASSIC». Технические условия

Ts 24534218-01:2014

Сузьма . Технические условия

Ts 25602361-01:2015

Сюзъма «Aziz Milk». Технические условия.