Bugungi zamonaviy oziq-ovqat sanoatida mahsulotlarini qayta ishlash va ishlab chiqarish jarayonida ko‘plab kimyoviy moddalar
va qo‘shimchalardan foydalanilayotganligi, mahsulot yorlig‘ida ko‘rsatilgan oziq-ovqat qo‘shimchasining shubhali yoki shubhali emasligi va ularning standart talablariga muvofiqligini ta’minlash maqsadida SMIIC tashkiloti tomonidan " OIC / SMIIC 24: 2020, General Requirements for Food Additives and Other Added Chemicals to Halal Food" standarti qabul qilindi. Ushbu standart SMIIC tashkilotining “Halol oziq-ovqatga oid masalalar” (TS 1) texnik qo‘mitasi tomonidan ishlab chiqildi.
Mazkur yangi xalqaro standartlar xaqidagi qo‘shimcha ma’lumot olish uchun “O‘zstandart” agengtligi Xalqaro hamkorlik boshqarmasiga yoki quyidagi havolaga murojaat qilishingiz mumkin - https://www.smiic.org/en/project/60